Organizovan Dan dobrodošlice za Erazmus studente

Nađa Stanišić
2 minuta čitanja
- Reklama -

1. oktobra 2024. godine održan je zvaničan Dan dobrodošlice za studente sa partnerskih institucija koji će pohađati nastavu na Univerzitetu u Kragujevcu tokom zimskog semestra akademske 2024/25 godine u okviru Erazmus+ programa. Prijem stuenata organizovan je u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu.

Dvanaest studenata sa partnerskih univerziteta iz Rumunije, Španije, Turske, Ukrajine, Crne Gore, Gruzije, Holandije i Rusije provešće zimski semestar ove akademske godine na razmeni na Ekonomskom fakultetu, Fakultetu inženjerskih nauka, Pravnom fakultetu, Fakultetu tehničkih nauka u Čačku i Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Uz Erazmus+ studente, ove akademske godine upisana je i druga generacija studenata na Erazmus Mundus master programu iz oblasti biomedicinskog inženjeringa (EMMBIOME). Univerzitet u Kragujevcu koordinira i realizuje ovaj studijski program u saradnji sa Univerzitetom u Patrasu (Grčka) i Univerzitetom medicine i farmacije „Grigore T. Popa“ (Rumunija). U okviru ovog master programa, 18 studenata iz 18 zemalja, sa 4 kontinenta, provešće jedan semestar na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Stranim studentima obratili su se prorektor za naučnoistraživački rad, prof. dr Biljana Petrović, načelnica Odeljenja za međunarodnu saradnju, Olivera Mijatović, kao i Erazmus + administrativni koordinatori iz Odeljenja za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu.

Nakon prijema, studenti su posetili Univerzitetsku biblioteku, Univerzitetsku galeriju i Galeriju legata Nikole Koke Jankovića, a potom je organozivan obilazak Spomen-parka „Kragujevački oktobar“, kako bi se studenti bliže upoznali sa kulturno-istorijskim nasleđem ovog dela Srbije.

Nakon toga, u prostorijama Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu organizovana je interaktivna prezentacija „Country Meet-up„, što je bila prilika za sve studente da ukratko predstave sebe i svoje zemlje i običaje.

- Reklama -

Podeli ovu vest!

Zabranjeno kopiranje sadržaja!