Kroz „Prva vrata levo“ idemo „Pravo u Centar“!

Pravo u CENTAR
1 minuta čitanja
- Reklama -

Kada uđete u hodnik Lazarevačke Gimnazije petkom i pokucate na “Prva vrata levo”, otvoriće vam se vrata školske biblioteke. U biblioteci se okupljaju članovi novinarske sekcije, zajedno sa svojom profesorkom srpskog jezika i književnosti, Petrom Dragićević, baš tog dana kako bi stvarali novi, medijski svet.

Novoosnovani lokalni informativni web portal „Pravo u centar“ prepoznao je u ovim mladim ljudima veliki potencijal i želju za napredovanjem, pa smo došli na ideju da zajedno kreiramo sadržaje. Na ovom mediju će lazarevački gimnazijalci dobiti prostor za objavljivanje vesti i autorskih tekstova, uz podršku i potrebne edukacije.

Prilikom sastanka članova Centra sa Ivanom, Bogdanom, Ivom, i profesorkom Petrom iza “Prvih vrata Levo”, dogovoreno je da će realizacija projekta početi u julu 2024. kada počinju edukacije, a odmah zatim i praktičan rad.

“Učenici se fokusiraju na teme koje su mladima interesantne i uvek aktuelne. Cilj je da kroz svoje tekstove iskažu lične stavove, razmišljanja, strahove, brige, želje, ali i da uoče i spoznaju sve razvojne faze kroz koje prolaze na putu odrastanja”, rekla je profesorka Petra koja je nakon dugog vremena, zajedno sa 13 članova, ponovo pokrenula ovakvu sekciju.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
3 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!