Učenica TŠ „Kolubara“ Nina Janićijević osvojila stipendiju za prvu godinu fakulteta u Podgorici

Pravo u CENTAR
2 minuta čitanja
- Reklama -

Krajem marta, 17 učenika Tehniče škole “Kolubara koji su ove školske godine pokazali izvanredne rezultate iz oblasti preduzetništva u okviru programa “Horizont budućnosti” posetitili su  Univerzitet Donja Gorica u Podgorici u  u pratnji profesorke Marije Simić. Pored lazarevačkih učenika, ovom prilikom su putovali i učenici iz  Doljevca i Svrljiga i uz pratnju njihovih.

U dinamičnom okruženju Univerziteta UDG, naši učenici su zajedno sa učenicima iz Crne Gore, BIH i Severne Makedonije učestvovali u zanimljivim predavanjima i interaktivnim radionicama i istražili bogatu ponudu studijskih programa i mogućnosti koje nudi regionalna studentska mreža Zapadnog Balkana. 

Na završnom kvizu znanja stečenog tokom dvodnevnog programa učenica Tehničke škole “Kolubara”  Nina Janićijević osvojila je stipendiju za prvu godinu studija na ovom univerzitetu.

Pored ovog programa, treba napomenuti i odličan rezultat koji su učenici postigli na Regionalnom takmičenju i u okviru projekta fondacije ,,Dostignuća mladih Srbije“.

 Regionalno takmičenje učeničkih kompanija je organizovano sa ciljem da se kroz učeničke kompanije omogući razvijanje novih ideja koje mogu biti realizovane u praksi.

Učestvovale su 23 kompanije sa teritorije grada Beograda, a lazarevačka kompanija je osvojila treće mesto i plasirala se na nacionalno takmičenje. Kompanija se zove ,,ERPC,, i bavi se izradom i proizvodnjom personalizovanih 3D holograma. Kompaniju čine učenici sa smerova ekonomije i elektrotehnike, a njihov mentor je Marija Simić, nastavnica ekonomske grupe predmeta.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!