Nesvakidašnji događaj u Lazarevcu, Festival „Gajdarog“

Pravo u CENTAR
1 minuta čitanja
- Reklama -

U prelepom ambijentu parka Kamengrad u Lazarevcu, u nedelju, 23. juna, sa početkom od 16:30, biće održan Festival „Gajdarog“. 

Organizator ove manifestacije je Udruženje za negovanje gajdi i tradicionalnih instrumenata, a ovo će biti prilika da se okupi veliki broj učesnika i gostiju.

Nakon uvodne reči predsednice udruženja, Dragane Vukumirović, prisutni će moći da uživaju u nastupima Muzičkog društva „Praskozorje“ iz Beograda, zatim gajdaša Maksima Mudrinića iz Sivca sa orkestrom „Trio gajde“, dr Miloša Nikolića iz Beograda, Miloša Maksića iz Novog Sada i Tome Đurina iz Zrenjanina.

Pored njih, u programu će učestvovati i Kultirno umetničko društvo „Rudar“ iz Rudovaca sa svojim igračkim umećem, Tradicionalno pevačko-igračka grupa „Svitanje“ iz Lazarevca, Orkestar Kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“.

Snežana Cvijetić, tekstopisac narodnih pesama iz Lazarevca će recitovati svoje stihove u pratnji frulašice Biljane Paunović i Milana Markovića Buce – soliste orkestra „Plava ptica“ iz Lazarevca.

Očekuje nas zaista zanimljiv događaj koji će okupiti čuvare naše tradicije i podsetiti nas na značaj negovanja naših tradicionalnih vrednosti i korena.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!