Žučna rasprava na sednici Skupštine GO Lazarevac: Rebalans budžeta u fokusu

Lazarevac, 03. oktobar 2024. – Na današnjoj, trećoj po redu sednici Skupštine Gradske opštine Lazarevac u novom sazivu, odbornici su se suočili sa 36 tačaka dnevnog reda. Najviše pažnje privuklo je usvajanje rebalansa budžeta, oko čega su se vodile žučne rasprave

Maria Popović
Maria Popović - Urednica
2 minuta čitanja
- Reklama -

Predsedavajući Bojan Sinđelić je reagovao više puta izričući opomene odbornicima opozicionih opcija, ali i pripadnicima skupštinske većine.

.Izvestilac je predstavio detaljan pregled izvršenja budžeta za prvu polovinu 2024. godine, kao i predlog izmena za ostatak godine. Posebno interesovanje izazvali su izveštaji o radu javnih preduzeća, poput JP „Toplifikacije“ i „Turističke organizacije“, oko kojih su odbornici odborničkih grupa  „Kreni promeni – Lazarevac“ i „Biramo Lazarevac“ postavljali brojna pitanja.

Isključenje odbornika i tenzična atmosfera

Na samom početku sednice došlo je do incidenta, kada je zbog kršenja Poslovnika isključen odbornik „Kreni promeni – Lazarevac“, Petar Mijaljević. Ovakav početak dodatno je zaoštrio atmosferu, koja je tokom celog zasedanja bila prilično napeta.

Iako su se odbornici više puta sukobljavali oko različitih stavova, sekretar Skupštine, Dalibor Matijašević, je nakon sednice izjavio da je ona ipak bila konstruktivna.

Promene na čelnim mestima javnih preduzeća

Jedna od važnijih odluka doneta na sednici tiče se kadrovskih promena u javnim preduzećima. Nakon ostavki direktora Javnog preduzeća za komunalnu privredu Aleksandra Rakića i Turističke organizacije, Mirka Kovačevića, na njihova mesta su postavljeni vršioci dužnosti Draško Živanović i Nenad Bačanac. Takođe, na čelu Centra za kulturu i dalje ostaje Aleksandar Arsenović, dok je Mile Ranković imenovan za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca.

Šta dalje?

Usvojenim rebalansom budžeta i novim kadrovskim rešenjima, gradska opština Lazarevac ulazi u novu fazu razvoja.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!