Krajiško veče u Lazarevcu: Okupljanje i čuvanje tradicije

Lazarevac, 6. oktobar 2024. godine – Udruženje Srpska Krajina organizuje  “Krajiško veče” koje će biti održano u nedelju, 6. oktobra, sa početkom u 17 časova, u restoranu Stari mlin u Lazarevcu. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za okupljanje Krajišnika i svih onih koji neguju njihovu kulturu i tradiciju.

Pravo u CENTAR
1 minuta čitanja
- Reklama -

Nakon više od tri decenije od masovnog naseljavanja izbeglica sa prostora bivše Jugoslavije, ovo je prvo ovakvo okupljanje u ovom delu Srbije. Udruženje Srpska Krajina, kroz organizaciju ovog događaja, želi da podstakne očuvanje identiteta i jačanje međusobnih veza među Krajišnicima.

“Krajiško veče” će obilovati bogatim kulturno-umetničkim programom. Posetioci će imati priliku da uživaju u zvucima tradicionalne krajiške muzike u izvođenju krajiške grupe “Majkani” i solista Mileta Delije i Srđana Kozlice.

Osim što će biti prilika za druženje i razmenu iskustava, ovo veče ima i za cilj da podseti na bogatu kulturnu baštinu Krajišnika i na značaj njenog očuvanja za buduće generacije.

Vladan Novaković  iz Udruženja Srpska Krajina ističe: “Ovo je prilika da pokažemo da, bez obzira na to gde živimo, nosimo u sebi ljubav prema svojoj domovini i tradiciji. Želimo da ovo veče postane tradicionalno okupljanje svih Krajišnika u ovom kraju. Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže ovom događaju i da zajedno proslavimo bogatu kulturu i tradiciju Krajišnika.” 

Ulaznice za ovo veče možete preuzeti lično po ceni od 20 evra. U kotizaciju su uključeni neograničeno piće i večera.

Sve informacije i rezervacije na broj telefona: 064 527 29 51

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!