Lazarevački Puls Teatar ostavio snažan trag na FLUM-u 2024.

Mostar, 26. septembar 2024. Lazarevački Puls Teatar, poznatiji po svojim pozorišnim predstavama, hrabro se upustio u avanturu i učestvovao na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru – FLUM 2024. Iako nije reč o tipičnom lutkarskom pozorištu, Puls Teatar je svojom predstavom "Crno jagnje" pokazao da granice između žanrova mogu biti prividne i da se kvalitetna predstava može izvesti u bilo kom formatu.

Maria Popović
Maria Popović - Urednica
2 minuta čitanja
- Reklama -

Predstava, rađena po tekstu i u režiji Saše B. Latinovića, oduševila je publiku i žiri svojom originalnošću i emotivnom snagom. Glumci Jelena Cvijetić, Aleksandar Trmčić, Maja Sofronijević, Uglješa Spasojević, Boba Stojimitović i Danilo Petrović, svojim sjajnim izvedbama, pokazali su da su više od dobrih glumaca, već i talentovani lutkari.

FLUM 2024 okupio je lutkare iz čak 28 zemalja, što ga čini jednim od najvećih i najprestižnijih festivala ovog tipa u regionu. U takmičarskom programu se našlo 12 predstava, a Puls Teatar je bio jedan od predstavnika Srbije.

Iako nije osvojio nagradu, Puls Teatar je zaslužio veliko priznanje za svoj hrabar potez i za kvalitet predstavu koju je izveo. Učešće na FLUM-u je za Puls Teatar veliki uspeh i potvrda da je ovo pozorište spremno da se suoči sa novim izazovima i da se razvija u različitim pravcima.

Ovaj festival, koji je pokrenulo Pozorište lutaka u Mostaru, ima za cilj da očuva bogatu tradiciju lutkarstva i da otvori vrata inovacijama u savremenom lutkarstvu. FLUM je postao važno mesto na mapi Svetske organizacije lutkara i okuplja veliki broj predstavnika asocijacije lutkara UNIMA.

Učešće Puls Teatra na FLUM-u 2024. je dokaz da granice u umetnosti ne postoje i da se kvalitetna predstava može izvesti u bilo kom formatu. Ovaj događaj je takođe pokazao da je srpsko pozorište i dalje konkurentno na međunarodnoj sceni.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!