Poziv za mlade na radionicu o veštačkoj inteligenciji

Beograd, 28. i 29. septembar – Institut za medije i različitosti Zapadni Balkan organizuje dvodnevnu radionicu posvećenu veštačkoj inteligenciji, namenjenu mladima uzrasta od 16 do 25 godina. Radionica će biti  održana 28. i 29. septembra u Centru E8, sa početkom u 13 časova.

Pravo u CENTAR
2 minuta čitanja
- Reklama -

U svetu koji se sve više oslanja na tehnologiju, veštačka inteligencija postaje sve prisutnija i utiče na mnoge aspekte našeg života. Ova radionica će pružiti mladima priliku da bolje razumeju šta je veštačka inteligencija, kako funkcioniše i koje su njene mogućnosti. Takođe, biće reči o potencijalnim rizicima i izazovima koje ova tehnologija donosi, kao i o načinima za njeno bezbedno i odgovorno korišćenje.

Šta vas očekuje na radionici?

  • Uvod u veštačku inteligenciju: Šta je to veštačka inteligencija i kako se razlikuje od ljudske inteligencije?
  • Primene veštačke inteligencije: Kako se veštačka inteligencija koristi u različitim oblastima, od medicine do zabave?
  • Etički aspekti veštačke inteligencije: Koji su potencijalni rizici i izazovi povezani sa razvojem i korišćenjem veštačke inteligencije?
  • Bezbedno korišćenje veštačke inteligencije: Kako možemo da se zaštitimo od zloupotrebe veštačke inteligencije i kako da je koristimo odgovorno?

Kako se prijaviti?

Svi zainteresovani mladi između 16 i 25 godina mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara koji je dostupan na [link ka formularu]. Broj mesta je ograničen, pa požurite sa prijavom!

O Institutu za medije i različitosti

Institut za medije i različitosti Zapadni Balkan je organizacija koja se bavi promovisanjem medijske pismenosti, dijaloga i tolerancije. Ovaj program je podržan od strane Švedske u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!