Naučno-zabavna manifestacija Evropska noć istraživača biće održana 27. septembra u 16 gradova širom Srbije

Nađa Stanišić
1 minuta čitanja
- Reklama -

Evropska noć istraživača pod sloganom Pažnja! Nauka na putu istovremeno se održava u preko 400 gradova u 23 zemlje Evrope, a u Srbiju donosi nove interaktivne radionice, nova saznanja, naučne izazove i nezaboravne trenutke.

Koordinator projekta je Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković” – Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, u partnerstvu sa Centrom za promociju nauke, Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Nišu i Univerzitetom u Kragujevcu. Koordinator projekta je Kreativno edukativni centar u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Novi Sad, Udruženjem naučnih komunikatora NauKom, Visokom školom strukovnih studija iz Subotice i Centrom za promociju nauke.

Projekti su finansirani iz programa Horizon Europe, najvećeg programa Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma „Marija Sklodovska Kiri”. Više informacija o sadržajima, lokacijama i satnici 15. Evropske noći istraživača možete naći na zvaničnom sajtu.

Naučnici će i ovoga puta otkrivati tajne sveta. Pokazaće da nauka može biti zabavna, kreativna i magična kroz razne radionice, igre, izložbe i atraktivne eksperimente.

Kao i svake godine, programi će biti besplatni za posetioce.

- Reklama -

Podeli ovu vest!

Zabranjeno kopiranje sadržaja!