I ove jeseni šetamo za zdravlje

I ove godine, u subotu 21. septembra 2024. godine, u organizaciji Planinarskog saveza Srbije, na nivou cele Srbije, biće održana manifestacija „Šetamo za zdravlje - u susret jeseni“, u okviru kampanje „Dan pešačenja“ pod sloganom „Korak bliže zdravlju“. 

Pravo u CENTAR
2 minuta čitanja
- Reklama -

Tradicionalno, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Lazarevac u organizaciji Planinarskog društva “Vis”, u subotu, 21. septembra, održaće se 18. put manifestacija „Šetamo za zdravlje – u susret jeseni“. 

Danas je održana konferencija za novinare na kojoj su o predstojećoj akciji govorili članica Veća Gradske opštine Lazarevac Jovana Davidovac i predsednica Planinarskog društva „Vis“ Verica Vasiljević. Pored organizatora, konferenciji su prisustvovali i profesori fizičkog vaspitanja O.Š. Knež Lazar Vladan Vujićić, „Gimnazije Lazarevac“ Vladimir Krtinić i Tehničke škole „Kolubara“ Mirjana Maksimović, sa željom da podstaknu što veći broj učenika da se pridruže akciji. 

Verica Vasiljević je ovom prilikom najavila da će akcija „Šetamo za zdravlje“ u subotu, 21. septembra, početi okupljanjem učesnika ispred Gradske opštine Lazarevac u 08:00 časova, dok će se na šetnju krenuti u 9 časova. 

Kao i svake godine, planirane su 4 staze srednje lake težine, što omogućava učešće svim uzrastima. 

Za sve učesnike dostupne su sledeće staze:

– „Poletarac“ u dužini od 6 km 

– „Junior“ u dužini od 11 km 

– „Lazarevački vidici“ dužine 16 km 

– „Šančevima Kolubarske bitke“ dužine 26 km 

Članica Veća, Jovana Davidovac, pozvala je sugrađane da se priključe ovoj aktivnosti i druženju, čiji je osnovni cilj afirmacija šetnje kao fizičke aktivnosti, upoznavanje naših sugrađana sa aktivnostima koje sprovodi planinarsko društvo Vis, ali i podsticanje aktivne rekreacije naših građana.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!