12. ŽARKA KUP za Tadiju i buduće žarke i krtice

Pravo u CENTAR
4 minuta čitanja
- Reklama -

Na platou ispred Rudarske česme u Lazarevcu u petak, 7. juna od 17.00 časova biće održan 12. ŽARKA KUP u cilju promocije rukometa koji ovom prilikom ima i humanitaran karakter.

Tim povodom u prostorijama Press centra Sportsko – rekreativnog centra “Kolubara” održana je konferencija za medije tokom koje je predsednica kluba i trener Zorica Kamidžorac najavila događaj:

“Imamo najavljene učesnike iz svih škola iz Lazarevca i okoline tako da ćemo se družiti i igrati rukomet. Za ovu priliku, za učesnike smo pripremili i nagrade, pehare, medalje, zahvalnice i diplome.”

Kamidžorac je naglasila da turnir nije takmičarskog karaktera, već učesnički.

“Budući da je događaj humanitarnog karaktera dobili smo od Luke Mikića, rukometaša Kolubare  dres koji je on nosio kada je bio dečak.”

Najbolji strelec Super B lige Srbije takođe se obratio medijima i pozvao male lazarevčane da slede njegov primer:

“U tom uzrastu deca  stiču radne navike i disciplinu koja će im svakako značiti i kroz dalji život. Što se tiče rukometa, po mom mišljenju to je pravi izbor i za mušku i za žensku decu jer iskazuje jednu borbenost, ljubav, drugarstvo i prijateljstvo.”

Mikić je naglasio da je kroz bavljenje rukometom  stekao  mnogo prijatelja u celoj Srbiji i da su to  prijateljstva za ceo život. 

“Rukomet je mali sport i baš zato su ta prijateljstva jaća i veća. Mislim da ovaj naš uspeh od ove godine, plasiranje u Superligu, treba da bude poziv mlađim generacijama da se u što većem broju upišu i u muški i u ženski rukomet, zato što se pokazalo da je 90 odsto naše ekipe ove godine iz Lazarevca.”

Mikić je takođe naglasio da je to jako bitno jer je energija veća i jača  kad se igra u svom gradu i za svoj grad.

 Ženski rukometni klub “Kolubara” je pokrenuo  “ŽARKA KUP” i od svog nastanka 2013. godine ima saradnju sa organizacijom “Čep za hendikep” pa je tako i ovog puta o  čemu je nešto više rekla predstavnica organizacije Ivana Spasojević:

“Čep za hendikep  je ekološko-humanitarna akcija. Sakupljenjem čepova pomažemo da osobe sa invaliditetom  dobiju svoja pomagala, tako što se čepovi melju, rastapaju se i od tog istopa se prave plastični proizvodi da bi se kasnije  dobila  ortopedska pomagala. Druga strana akcije je ekološka, jer se smanjuje zagađenje.”  

Ove godine, Ivaninom rođaku, a našem sugrađaninu Tadiji su potrebna sredstva za lečenje pa će sav novac biti usmeren u te svrhe.

Pored pomenutog dresa Luke Mikića, na prodaju će biti i deset lopti od kojih je pet  donirao Rukometni savez Beograda na  inicijativu naše sugrađanke Ane Živanović, potpredsednice Saveza.

Takođe ceo događaj je podržan od strane Rukometnog saveza Srbije. 

Ženski rukometni klub “Kolubara” je počekom februara meseca, posle dvogodišnje pauze obnovio  upravu kluba i pokrenuo akciju pod nazivom “Povratak rukometa u škole”. Predstavnici kluba posetili su škole u lazarevačkoj opštini i tom prilikom deci prezentovali mini-rukomet, što je  rukomet koji je pripadajući uzrastu  od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. 

Kamidžorac je iskoristila priliku i da najavi gostovanje lazarevačkih rukometašica narednog vikenda u Slovenij na turniru na kojem će devojčice 2012. i 2013. godište  igrati veliki rukomet. Takođe, u planu je   da idu u avgustu na turnir u Bjeljinu,- –  Republika Srpska, kako bi  bile spremne za jesen kada “napadaju” plasman za odlazak na Državno prvenstvo.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!