Lazarevački Centar za rast i razvoj i prevenciju nasilja i Paragon Freight zajedno u cilju prevencije vršnjačkog nasilja

Pravo u CENTAR
2 minuta čitanja
- Reklama -

Lazarevački Centar za rast i razvoj i prevenciju nasilja, nedavno je raspisao nagradni konkurs za učenike III i IV razreda srednjih škola na teritoriji Republike Srbije, pisanje eseja na temu vršnjačkog nasilja pod nazivom “Pravo u centar”.

Cilj projekta je da se čuje glas mladih na ovu goruću temu i radovi će poslužiti kao uvod u veći projekat “Ti biraš!” za prevenciju vršnjačkog nasilja u osnovnim školama na teritoriji lazarevačke opštine sa čijom realizacijom se počinje od septembra 2024. godine.

Rok za slanje radova je istekao 5. juna u 23.59 i na email adresu Centra je stigao veliki broj radova i sada je pred žirijem odgovoran posao da među radovima izdvoji deset od kojih ćete glasanjem odlučiti koja tri će biti nagrađena.

 Odabranih deset eseja biće objavljeno 15. juna na sajtu udruženja https://centarprotivnasilja.rs/, gde će svi moći da daju glas onom radu za koji smatraju da je najbolji. 

Po isteku roka od 10 danaza glasanje, rad sa najviše glasova biće proglašen najboljim 25. juna 2024. 

Centar za rast i razvoj i prevenciju nasilja se zahvaljuje svim učesnicima i kompaniji Paragon Freight koja je obezbedila vredne nagrade.

Nagrade

  1. mesto – Tablet
  2. mesto – Slušalice
  3. mesto – Bluetooth zvučnik

Sastav žirija: 

Marina Gavrilović – viša diplomirana bibliotekarka

Saša Dobrijević – novinar

Ljupka Vujičić – novinarka

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!