Konkurs za slanje radova za FELIS traje do 10. septembra

Kandidati mogu dostaviti fotografije, kratke filmove, reportaže o Lazarevcu, veb aplikacije i druge multimedijalne sadržaje. Molimo da napomenete da učesnici koji dostavljaju radove u okviru II kategorije – «Lazarevac našim čulima» moraju biti autori radova, ili ukoliko to nisu, obavezni su da dostave pismenu saglasnost autora za korišćenje materijala u sklopu konkursa.

Maria Popović
Maria Popović - Urednica
3 minuta čitanja
- Reklama -

U okviru VII MEĐUNARODNOG FESTIVALA LITERARNOG STVARALAŠTVA – FELIS,  Centar za edukaciju, kulturu i izdavaštvo KOP raspisao je literarni konkurs. 

Festival literarnog stvaralaštva – FELIS obuhvata dva dela:

Prvi deo

Konkurs se sastoji od četiri kategorije:

– I kategorija – Deca stvaraoci (do 14 godina)

– II kategorija – Mladi stvaraoci (15-30 godina)

– III kategorija – Poezija (odrasli)

– IV kategorija – Proza (odrasli)

Drugi deo

Tematski konkurs povodom obeležavanja značajnog datuma 19. septembra – oslobođenje Lazarevca:

– I kategorija – «Lazarevac u peru»

U ovoj kategoriji učesnici mogu dostaviti literarne radove koji su tematski vezani za Lazarevac.

– II kategorija – «Lazarevac našim čulima»

Propozicije za učesnike:

– Pravo učešća imaju autori svih uzrasta.

– Rad može biti prethodno objavljivan.

– Jedan učesnik može poslati najviše pet radova.

– Tema, žanr i autorski pristup su slobodni (ova pravila se odnose na prvi deo konkursa).

– Radovi se šalju isključivo u elektronskom formatu na e-mail adresu felis@kop.edu.rs do 10. septembra 2024. godine, uz naznaku «za literarni konkurs».

– Na konkurs je potrebno dostaviti potpisan rad sa naznakom za koju kategoriju se konkuriše, zajedno sa kratkom biografijom autora.

– Radovi (pesme, priče, skečevi, dramski tekstovi) treba da budu poslati kao jedan atačment, koji sadrži autorski rad ili više radova, kao i kratku biografiju autora sa kontakt podacima. Radovi koji nemaju sve potrebne informacije i bez kontakt telefona neće biti razmatrani.

– U okviru drugog dela konkursa biće dodeljena po jedna nagrada “MILOJE ŽIVANOVIĆ“ u svakoj kategoriji. Ova nagrada je ustanovljena 2020. godine u znak sećanja na značajnog pojedinca koji je doprineo razvoju Lazarevca i osnivanju Festivala. Osnovno merilo pri izboru radova koji će biti nagrađeni biće sveobuhvatno predstavljanje Lazarevca.

Stručni žiri će doneti odluku o najboljim radovima na osnovu originalnosti i kreativnosti, a odabrani su tri rada iz svake kategorije. Svi učesnici će primiti Pohvalnicu za učešće na literarnom konkursu. Nagrađeni učesnici će imati priliku da predstave svoje radove i prime nagrade na posebnoj književnoj večeri posvećenoj literarnom stvaralaštvu, koja će se održati 19. septembra. Tačno mesto i vreme biće naknadno objavljeni.

Svi učesnici će biti blagovremeno obavešteni o odluci stručnog žirija i pozvani da učestvuju u programu centralne večeri, koja će se održati 19. septembra 2024. godine.

Kontakt osoba: Dušica Živanović, tel. 062/8678721.

Konkurs je otvoren do 10.09.2024. godine.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!