Vreme je za pilates – postani članica „Kolubarac tima“

Godišnji odmori su pri kraju i kreću redovne jesenje obaveze, pa bi bilo dobro ostati u formi. Pitali smo Ivanu iz "Kolubarac tima" koji tip vežbi je najpogodniji za žene, a ona je između niza aktivnosti preporučila i pilates.

Pravo u CENTAR
2 minuta čitanja
- Reklama -

Šta je pilates?

Pilates je zanimljiv način vežbanja koji povezuje um i telo. Osmislio ga je nemački fizičar Joseph Hubertus Pilates 1883. godine, i po njemu je dobio ime.  

Kada vežbamo Pilates, usmeravamo pažnju na poboljšanje fleksibilnosti, jačanje mišića stomaka, ravnotežu i svest o telu. Ono što ga čini posebnim je naglasak na kontrolisanom pokretu i pravilnom disanju. Vežbe treba raditi s pažnjom i precizno, što pomaže u izgradnji stabilnosti, snage i kondicije.  

Pilates je prilagodljiv i bilo ko može da ga vežba, bez obzira na starost ili nivo fizičke spremnosti. U njemu uživaju i starije osobe i vrhunski sportisti.  

Iako možda neće izazvati znojenje kao kardio ili intenzivni treninzi, pilates donosi mnoge zdravstvene prednosti, poput boljeg držanja, smanjenja stresa i većeg dostignuća u vezi sa telom.  

Vežbanje pilatesa može biti zabavno i izazovno, a sigurno će vas zadržati zainteresovanim. Bilo da želite da oblikujete svoje telo, smanjite stres ili uživate u različitim pokretima koji jačaju vašu snagu, Pilates će obogatiti vašu dnevnu rutinu i pozitivno uticati na vaš duh i telo.

Ukoliko se opredelite za pilates, moćete se priključiti „Kolubarac timu“ svakog ponedeljka, srede i pretka u terminima od 10.00 i 18.00 časova. Grupe se formiraju od 2. septembra, više informacija možete da dobijete putem facebook ili Instagram stranica Kolubarac tima.

- Reklama -

Podeli ovu vest!
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zabranjeno kopiranje sadržaja!